FMO BV vertegenwoordigd door Francis Mottrie (1964) – Chief Executive Officer

FMO BV vertegenwoordigd door Francis Mottrie is CEO van EXMAR sedert april 2020. Hij behaalde een Master rechtsgeleerdheid aan de KU Leuven  en een speciale licentie Maritieme Wetenschappen aan de UFSIA  Antwerpen Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de maritieme industrie.  Francis Mottrie startte zijn carrière als advocaat aan de Antwerpse balie.  Tussen 1990 en 2012 was hij in ondermeer in CMB , Safmarine en AP Moller Maersk Group leidinggevende in diverse departementen zoals  legal, HR, commercial en general management.

Tussen 2012 en 2020 was Francis Mottrie CEO van Bexco NV, producent van touwen voor maritieme, offshore en algemene industrie. Hij was deputy CEO van EXMAR vanaf januari 2020.


 

Finmore BV vertegenwoordigd door Christine Verhaert (1965) - Chief Financial Officer

Finmore BV, vertegenwoordigd door Christine Verhaert is CFO bij EXMAR sinds juli 2021. Christine Verhaert heeft een master in toegepaste economische wetenschappen en een MBA van de Antwerpse Universiteit (UFSIA).

Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring in financieel beheer en had verschillende uitvoerende financiële functies in internationale productie- en dienstverlenende  bedrijven en bedrijven voor hernieuwbare energie.  Ook was zij actief als financieel raadgever gespecialiseerd in strategische planningen,  corporate finance,  veranderingsbeheersprocessen en  business process redesign. Christine imomenteel lid van de Raad van Bestuur van  Belgian Eco Energy.

Christine Verhaert was deputy CFO vanaf juli 2020. 

 

 

Lisann AS vertegenwoordigd door Jens Ismar (1957) - Executive Director shipping

Lisann AS vertegenwoordigd door Jens Ismar is Executive Director Shipping en lid van het Directiecomité van EXMAR sinds september 2019.  Daarvoor was hij voor een periode van 9 jaar niet-uitvoerend bestuurder van EXMAR.  In de periode 1984 tot 2001 had hij verschillende functies binnen Stomoco Shipbrokers en Lorentzen & Stemoco; van deze laatste werd hij gedelegeerd bestuurder vanaf 1997.

Van 2001 tot 2008 werkte de heer Ismar als commercieel directeur bij Bergensen dy ASA, het latere BW Gas ASA.

Vanaf 2008 tot 2019 was de heer Ismar CEO van Western Bulk AS.

De heer Ismar behaalde een Business Degree aan de Lund University in Zweden.

Hij is eveneens lid van de Raad van Bestuur van Ocean Yield ASA. 

FLX Consultancy BV vertegenwoordigd door Jonathan Raes (1985) - Executive Director Infrastructure

FLX Consultancy BV vertegenwoordigd door Jonathan Raes is Managing Director LNG Infrastructure sinds 2018, verantwoordelijk voor de vlottende LNG-import (FSRU) en -export (FLNG) projecten.

Hij startte zijn carrière bij EXMAR in 2008.  Na verschillende stages te hebben doorlopen binnen de EXMAR Groep vervoegde hij in 2012 de technische afdeling, de voorloper van de LNG-infrastructure divisie.

Hij werkte uitvoerig samen met een breed scala van internationale energiebedrijven voor de levering van vlottende LNG-infrastructure oplossingen in zowel een ontwikkelende rol als commerciële rol, waaronder 3 jaren als business development manager en vervolgens als assistent van de toenmalige managing director.

Jonathan Raes heeft een Master’s Degree in Marine Technology behaald aan de Technische Universiteit Delft ( Delft University of Technology)  in Nederland en is alumni van de Noorse University of Science & Technology in Trondheim, Noorwegen en heeft meer van 10 jaar ervaring in de LNG-business.