Nicolas Saverys (1958) - Uitvoerend Voorzitter

Nicolas Saverys is Executive Chairman van EXMAR.  Tot april 2020 was hij CEO van EXMAR, een rederij gespecialiseerd in transport over zee van LNG, LPG, watervrije ammoniak en petrochemisch gas. Hij was betrokken in de familierederij sinds hij het diploma Toegepaste Economische Wetenschappen behaalde aan de Universiteit van Gent in 1980. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het toenmalig EXMAR en bouwde hij het bedrijf uit tot één van de belangrijkste gasrederijen. Bovenop zijn activiteiten in de scheepvaart is hij actief in de verzekeringsmakelarij, vastgoed, sleepvaart, berging van schepen, scheepsmanagement en luchtvaart. Nicolas Saverys was bijna 20 jaar voorzitter van de Koninklijke Belgische Redersvereniging. Gedurende zijn mandaat en onder zijn impuls werd de Belgische vlag nieuw leven ingeblazen wat leidde tot een ongeziene groei van de Belgische vloot. Hij is voorzitter van de Vlaamse havenvereniging en Bureau Veritas. Nicolas Saverys is tevens bestuurder van Bexco.

 

Carl-Antoine Saverys (1989) - Uitvoerend Bestuurder

Carl-Antoine Saverys  is sedert 2009 betrokken bij de scheepvaartactiviteiten van het familiebedrijf, beginnende als stagiair bij Exmar Offshore Houston en als chartering manager bij CMB.  Hij ontwikkelde zijn ervaring in de scheepvaart verder als Sale and Purchase Broker, bij Victoria Shipbrokers GmbH & Co. KG in Hamburg.

Hij is Business Development Manager bij EXMAR NV vanaf 2017.  Carl-Antoine heeft verschillende bestuurdersfuncties in de Exmar Group onder meer bij Exmar Ship Management.

Vanaf 1 januari 2024 zal Carl-Antoine Saverys de rol van CEO opnemen binnen Exmar NV.

Michel Delbaere (1953) - Onafhankelijk Bestuurder

Michel Delbaere is licentiaat in de rechten (Katholieke Universiteit Leuven - 1975) en licentiaat in de economische wetenschappen (Katholieke Universiteit Leuven - 1975).
Hij begon zijn carrière als management trainee en account manager bij de Morgan Guaranty Trust Company of New York.
Hij is oprichter en gedelegeerd bestuurder/directeur van: Crop's N.V. (België), Hesbayefrost S.A. (België), Monliz S.A (Portugal en Spanje), MDC Foods Ltd (UK), Crop's & Partners (Servië), Messem (Nederland en Marokko), Agram (Polen), TriNature (Frankrijk), Tropifrost (Costa Rica) en Onefrozen (USA).
Hij is voorzitter van de raad van bestuur van Sioen Industries en van de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Hij is lid van de Raad van Bestuur en erevoorzitter van Voka (Vlaams netwerk van ondernemingen). Hij is tevens lid van de raad van bestuur van SD Worx, Bank Delen, Smile Invest en VPK Packaging Group.

Baron Philippe Vlerick (1955) - Niet-Uitvoerend Bestuurder

Baron Philippe Vlerick studeerde in 1977 af in de filosofie aan de universiteit van Leuven. Hij behaalde ook een diploma rechten (Leuven - 1978), een MBA General Management (PUB) (Gent, Vlerick School of Management in 1979) en een Master in Business Administration van Indiana University, Bloomington (USA - 1980).

Hij is voorzitter en gedelegeerd bestuurder van B.I.C. Carpets, UCO en andere bedrijven van de Vlerick Group. Hij is voorzitter van Besix, Smartphoto, Raymond UCO pvt. ltd, Pentahold, BICC&I (Belgo-Indian Chamber of Commerce & Industry), Festival van Vlaanderen en vice-voorzitter van de KBC Groep. Philip Vlerick is ook lid van de raad van bestuur van verschillende andere vennootschappen dan Exmar NV. Deze vennootschappen zijn: BMT, Mediahuis, L.V.D Company en Concordia Textiles.

 

Isabelle Vleurinck (1965) - Onafhankelijk Bestuurder

Isabelle Vleurinck behaalde een Master diploma Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU-Leuven en het diploma Financieel Analist van de Belgian Association of Financial Analysts (ABAF).

Zij startte haar loopbaan in de Corporate Finance afdeling van Bank Degroof en was project coördinator in het financieel departement van de Almabo/CMB groep van 1992 tot 2004.

Isabelle Vleurinck is bestuurslid van Axis Group en hulpverlener bij het Centrum Algemeen Welzijnswerk - Slachtofferhulp Oost-Vlaanderen.


 

Wouter De Geest (1954) - Onafhankelijk Bestuurder

Wouter De Geest is onafhankelijk bestuurder volgens de criteria van de Corporate Governance Code. 

De heer De Geest was voorzitter van VOKA (tot 20/11/2022) en was CEO van BASF Antwerpen waar hij zijn loopbaan startte in 1982. Hij blijft lid van de Raad van Toezicht van BASF Antwerpen.

 

FMO BV vertegenwoordigd door Francis Mottrie (1964) –  Uitvoerend Bestuurder

FMO BV vertegenwoordigd door Francis Mottrie is  CEO van EXMAR sedert  april 2020. Hij behaalde een Master rechtsgeleerdheid aan de KU Leuven  en een speciale licentie Maritieme Wetenschappen aan de UFSIA  Antwerpen Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de maritieme industrie.  Francis Mottrie startte zijn carrière als advocaat aan de Antwerpse Balie.  Tussen 1990 en 2012 was hij in ondermeer in CMB , Safmarine en AP Moller Maersk Group leidinggevende in diverse departementen zoals  legal, HR, commercial en general management.

Tussen 2012 en 2020 was Francis Mottrie CEO van Bexco NV, producent van touwen voor maritieme, offshore en algemene industrie.  Francis Mottrie was deputy CEO van EXMAR sedert januari 2020. 

Vanaf 1 januari 2024 zal Francis Mottrie niet langer actief zijn als CEO van Exmar NV, maar zal hij de rol van COO op zich nemen. 

 

Stephanie Saverys (1986) - Niet-Uitvoerend Bestuurder

Stephanie Saverys behaalde een bachelordiploma in Agricultural business management aan het RAC in Cirenster (UK).

Van 2012 tot 2017 was zij verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling van Butet zadels in de Benelux en Duitsland. 

Zij is nu verdeler in Zwitserland van Butet zadels en Fabbri laarzen en schoenen.


ACACIA I BV vertegenwoordigd door Els Verbraecken (1970) - Onafhankelijk Bestuurder

Els Verbraecken studeerde in  1993 af als handelsingenieur aan de Universiteit van Leuven en vatte haar loopbaan aan als exportkredietverzekeraar bij Credendo, het Belgische exportkrediet agentschap.

In 2002 startte zij bij DEME waar zij zich gedurende jaren wereldwijd  export- en projectfinancieringen opzette.   

In april 2013 werd zij CFO van DEME groep en is eveneens lid van het DEME Uitvoerend Comité.

 

Maryam Ayati (1975) - Onafhankelijk Bestuurder 

Maryam Ayati is Chief Executive Officer van Neo Holdings en Voorzitter van Watr Foundation Council. Watr is een Layer 1 blockchain ecosysteem, dat gemeenschappelijke digitale protocollen voor duurzame grondstoffen dient. 

Voordien hield Maryam bij Royal Dutch Shell over de hele wereld verschillende leidinggevende functies, ook op gebied van technologie en duurzaamheid.